Van Apotheker naar Orthomoleculair Therapeut en leefstijlcoach

Het roer om

Graag wil ik mijn verhaal met jullie delen: De koek was op! Na meer dan 25 jaar als apotheker te hebben gewerkt, kon ik mij steeds minder in de reguliere zorg vinden en ging het roer om. Ik stopte in de apotheek en ik zou eerst eens even lekker met vakantie gaan en mij aan mijn hobby’s gaan wijden. In de praktijk kwam er weinig van terecht. Ik zat maar op de bank en er kwam niets meer uit mijn handen. Een beetje overwerkt, dacht ik toen, maar achteraf was het natuurlijk gewoon een burn-out. Ik had al die tijd zoveel van mijn lijf gevergd, dat die nu aangaf dat het nu genoeg was en het tijd was voor rust en herstel.

Achteraf was ik de laatste tijd ook wel heel erg moe en ook erg boos. Maar toch ging ik maar door, want tenslotte moest de patiënt toch zijn of haar medicijnen krijgen, de thuiszorg de bestelde verbandmiddelen, de arts het antwoord op zijn vraag en de apotheekmedewerkers hadden ook allemaal ondersteuning nodig. Ik voelde mij belangrijk, nuttig en onmisbaar.

Wat anders was dat nu ik thuis zat. Niemand had mij meer nodig: de telefoon ging niet meer de hele dag, er kwamen geen mensen meer in mijn kantoor om vragen te stellen en er was geen patiënt meer waar ik iets voor kon doen. Ik wist alleen zeker dat ik nooit meer in een apotheek wilde werken.

Maar wat dan?

Ja wat dan, dat wist ik eigenlijk niet. Ik werd gevraagd als mantelzorger en vrijwilliger, maar dat was niet wat ik de rest van mijn leven wilde doen. Wat wel altijd mijn interesse had gehad waren de natuurlijke geneeswijzen, zoals homeopathie, fytotherapie en aromatherapie. Daarnaast kreeg ik in de apotheek ook regelmatig vraag naar voedingssupplementen. Daar wilde ik meer van weten en ik ging allerlei na- en bijscholingen volgen. Ik heb het altijd leuk gevonden om scholing te volgen en ik ben nooit uitgeleerd. Het viel mij op dat ik inhoudelijk kon terugvallen op mijn basiskennis farmacie. Ik besloot daarom op een gegeven moment om de opleiding tot Orthomoleculair Therapeut te gaan volgen.

Orthomoleculair Therapeut

Wat tegenviel was dat ik wel eerst Medische Basis Kennis diende te halen, ondanks mijn BIG-registratie. Ik ging dus weer aan de gang met het skelet, de spieren, de bloedsomloop, ademhaling en spijsvertering. Gedegen kennis van anatomie, fysiologie en pathologie van het menselijk lichaam is natuurlijk onmisbaar als je cliënten preventief of curatief begeleidt, maar  voor mij was het gewoon appeltje-eitje. Na mijn jaar op de bank echt jammer, maar daarna kon ik dan eindelijk met de opleiding tot orthomoleculair therapeut aan de slag.

Wat heerlijk, er begon weer van alles te kriebelen. Hier was ik destijds apotheker voor geworden. Niet om bezig te zijn met artsenverklaringen, machtigingen, declaraties en preferentiebeleid. Nee, ik vond het interessant hoe je met geneesmiddelen kon ingrijpen in een ziek en vermoeid lichaam. Hoe receptoren werken, de citroenzuurcyclus, de doorlaatbaarheid van cellen, de mitochondriën en de DNA-replicatie. Nu leerde ik hoe dat met voeding en voedingssupplementen kon. Met vitaminen, mineralen en spoorelementen. Het klopte ineens allemaal en wat een bijkomend voordeel was: ik leerde mijzelf van mijn burn-out te bevrijden.

Orthomoleculair therapeut en leefstijlcoach

Het is veel beter om ziekte te voorkomen dan om te behandelen. Dus eerder, preventief ingrijpen. Het lichaam kan heel veel zelf oplossen en met de juiste voeding en voedingssupplementen kun je jouw eigen lijf daarin ondersteunen. Moet je echter al medicatie gebruiken voor jouw klachten, dan kijk ik of dat samen kan met de supplementen die jouw lichaam nodig heeft, om beter te functioneren en om klachten op te lossen. Het is zelfs heel goed mogelijk dat medicijnen dan kunnen worden afgebouwd. Met jouw toestemming bespreek ik dat in een vertrouwelijk overleg met jouw huisarts, apotheker of specialist of ik vertel je hoe je dat zelf kunt doen.

Burn-out klachten en vermoeidheid

Ons lichaam geeft je de signalen, maar we hebben niet geleerd deze signalen te verstaan. Als je bent uitgedokterd, moet je er maar mee leren leven of het zit tussen je oren. Herkenbaar? Weet dan dat er desondanks nog genoeg te verbeteren valt aan jouw gezondheid. Tijdens een gratis kennismakingssessie bespreken we wat er mogelijk is.

​Gratis kennismaken

Maak nu een afspraak voor een gratis kennismakingssessie van 30 minuten. Dit kan telefonisch of via Zoom, en in praktijk Switch Your Body, Pijlkruidstraat 9 in Lisserbroek. Bel voor een afspraak: 06 36 27 09 86 of mail: info@switchyourbody.nl

Als je mijn e-mails met de link naar de blog wilt ontvangen, registreer je dan HIER. Je ontvangt dan geen dieet, maar de leefstijlplanner die ik heb gemaakt.

Naar een gezonde leefstijl ….., zonder dieet!

Miranda

Miranda
 

>