Val niet voor een dieet.

Heb je besloten dat dit het jaar is waarin je zeker iets aan je gezondheid gaat doen? Begin je met een nieuw dieet om het gewicht te verliezen dat je er de afgelopen weken (jaren) erbij hebt gekregen?

Begin NIET met een DIEET in januari (of wanneer dan ook).

Breng in plaats daarvan langdurige veranderingen in jouw eetgewoonten aan terwijl je nog steeds goed, gezond, voedzaam en lekker eten eet.

Ik weet dat je vol goede voornemens zit om veranderingen aan te brengen. Je wilt tenslotte gezonder, fitter en slanker worden, toch? Veel mensen doen dit elk jaar maar vaak besluiten na 2 weken dat ze zich hier niet meer aan kunnen houden. Zeg eens eerlijk…, hoe zit het met jou?

Goede voornemens, waarom zou je ze maken?

In de loop van dagen, weken, maanden en jaren worden gewoonten de norm, maar deze gewoonten zijn niet altijd de beste. Er is niets moeilijker dan (permanent) ingesleten gewoonten te veranderen. Voor veel mensen zijn gewoonten iets wat ze structuur in hun leven geeft, ze richting geeft. Gewoonten zijn moeilijk te veranderen omdat het betekent dat je een beetje veiligheid verwijdert. Om te veranderen moet je uit je comfortzone komen, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Het zal daarom alleen werken als je vastbesloten bent om wijzigingen aan te brengen. De 7 onderstaande tips kunnen je helpen vast te houden aan jouw goede voornemens voor het nieuwe jaar.

1. Verander niet alles tegelijk.

De lijst met zaken die je wilt veranderen kan lang zijn. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar het probleem kan wel zijn dat je teveel dingen tegelijkertijd wilt veranderen. Je wilt misschien een gezonder leven leiden, afvallen, meer bewegen, stoppen met roken, beter voor jezelf zorgen, meer vrije tijd hebben, het huis opruimen, vaker op vakantie gaan, minder hard werken, enzovoort. Je wordt al moe van het idee om al deze dingen tegelijk te moeten aanpakken. Daarom adviseer ik je om je te concentreren op het veranderen van slechts 1 of maximaal 2 dingen tegelijkertijd.

2. Probeer de resultaten te monitoren.

Veel mensen die goede bedoelingen hebben, zeggen bijvoorbeeld: ik ga op dieet, of ik ga GEZOND eten. Als je dat zegt kijk je vooral naar het proces dat je moet doorlopen. Wat veel interessanter en effectiever is, is kijken naar de resultaten die je kunt bereiken. Dus zeg niet: ik ga GEZOND(er) eten maar zeg: ik wil me fantastisch voelen, ik wil er geweldig uitzien en mijn mooie zomerjurk of favoriete spijkerbroek weer dragen. Dat is veel duidelijker dan zeggen dat je GEZOND(er) gaat eten of beter voor jezelf gaat zorgen. Richt je daarom op welke voordelen het jouw zal geven. Wat de resultaten zullen zijn.

3. Benader jouw intenties positief.

Je hebt vast wel eens gehoord dat onze hersenen het woord ‘NIET’ niet herkennen. Als ik tegen je zeg: ‘Denk niet aan een roze olifant’, dan is het enige waar je aan kunt denken een roze olifant. Onze hersenen ‘denken’ in beelden. Dus als je zegt: ik wil niet meer snoepen. Wat “zien” je hersenen? Natuurlijk, die snoepjes die je niet meer wilt nemen, het is het enige waar je aan kunt denken. In plaats daarvan kun je dus beter denken dat je een gezonde en stralende huid wilt, en dan zal dat het beeld zijn dat je in je hersenen ziet. Denk dus altijd positief in plaats van negatief.

4. Je staat er niet alleen voor.

Het is moeilijk om bepaalde dingen alleen te doen. Als je goede voornemens en veranderingen die je voor jezelf wilt maken, voor jezelf houdt, houd je de achterdeur open. Op die manier geef je jezelf de kans om op voorhand minder vooruitgang te maken en zullen je goede intenties zeer snel verdampen. Vertel daarom de mensen om je heen dat je wilt werken aan het veranderen van je leefstijl omdat je je fitter en gezonder wilt voelen of dat je naar de sportschool wilt gaan om een ​​gezonder lichaam te creëren. Wanneer je veel mensen over jouw doelen vertelt, vraag ​​je indirect om ondersteuning en wordt de achterdeur onmiddellijk gesloten. Dus … er is nu geen weg meer terug. Maar dat is toch eigenlijk wat je wilt?

5. Verzamel anderen voor ondersteuning.

Als je vastbesloten bent om je eetgewoonten te veranderen en te stoppen met steeds weer een nieuw dieet, is dat veel gemakkelijker samen met anderen. Dat is een van de voordelen van het werken met een coach. Naast 1-op-1 coaching krijg jetoegang tot een privé Facebook-groep. Een veilige en besloten groep waar je ervaringen, ideeën en tips met elkaar kunt delen. Het is een plek waar we elkaar aanmoedigen, motiveren en inspireren. Het helpt je om veranderingen aan te brengen, zelfs als het niet gemakkelijk is. Veranderingen doen pijn omdat je afscheid moet nemen van oude gewoonten. Dat kan een soort verlies voelen en het is niet leuk om die ervaringen met anderen te delen. Aanmoedigende woorden van iemand die ook hetzelfde heeft meegemaakt, doen dan goed. Herkenning en beluisterd worden zijn zeer stimulerend als je een nieuwe gewoonte leert.

6. Beloon jezelf met elke stap die je zet.

Elke stap is een stap vooruit … hoe klein ook. Houd je voortgang in de gaten. Rome is ook niet op één dag gebouwd. Geef jezelf tijd want het leren van nieuwe gewoonten kost gewoon tijd. Het is nuttig en belangrijk om een ​​stappenplan te maken en jezelf te belonen met elke stap die je bereikt. Stel dat je 10 kilo wilt verliezen. Stel dan een aantal tussentijdse doelen in en beloon jezelf bijvoorbeeld met elke kilo die je verliest. Ga naar de film, koop dat boek dat je al zo lang wilde lezen, het maakt niet uit wat de beloning is zolang het geen eten is! Wees trots op jezelf, zeg dat ook tegen jezelf en beloon jezelf!

7. Verlies jouw doel niet uit het oog.

Wanneer je veranderingen begint aan te brengen, ben je sterk en vastberaden en lijkt het misschien niet zo moeilijk om je doel te bereiken. Maar dan duikt er stress op. Als er stress is, zijn je “etende neuronen” ingeschakeld en word je bijna “gedwongen” om te eten. Het lichaam ervaart stress als een soort vluchtsituatie en om te kunnen vluchten, heb je energie nodig, dus zal je lichaam aangeven dat het voedsel nodig heeft. Jouw “etende neuronen” doen dat.

Als je je hier bewust van bent, is het belangrijk dat je je nieuwe doel in gedachten houdt, dan zal het veel gemakkelijker zijn om ze te weerstaan. Een idee is, is om een ​​briefje op de koelkast te plakken met je doelen. Of … als je een jurk of spijkerbroek hebt die te strak is, hang deze dan aan je slaapkamerdeur of kledingkast zodat je die elke keer ziet als je in je slaapkamer bent. Het helpt je om je goede voornemens vol te houden en je doel te bereiken.

Nog meer tips om GEZOND(er) te worden zonder dieet?

Ik zou nog veel meer tips kunnen geven, maar deze 7 zijn nu voldoende om mee te beginnen. Laat me weten hoe je hiermee aan de gang gaat. En als je tips hebt die je met anderen wilt delen, schrijf ze dan in de comments.

Wil je serieus bezig zijn met het aanbrengen van langdurige veranderingen in je eetgewoonten zodat je voor altijd gelukkig, gezond en slank zult zijn? Zonder (crash-)dieet? Dan kan ik je hierbij helpen. Ik kan je leren de juiste voedselkeuzes te maken zodat jij GEZOND(er) en fitter kunt worden en jouw ideale gewicht kunt bereiken. Het gaat om het veranderen van eetgewoonten met mijn hulp en ondersteuning, zowel online als offline.

Ik zal er voor je zijn met advies, aanmoediging en tips én je krijgt praktische instructies over hoe je je lichaam kunt opschonen en stap voor stap je gezondheid kunt ondersteunen. Je leert op een gezonde manier koken met veel vezels, geen toegevoegde suikers, geen lactose en geen gluten. Zo leer je hoe je gezond kunt eten en lekker eten kunt bereiden voor de rest van je leven. Neem contact met mij op voor een gratis ontdekkingsgesprek via info@switchyourbody.nl of bel me: 06 36 27 09 86.

Als je mijn e-mails met de link naar de blog wilt ontvangen, registreer je dan HIER. Je ontvangt dan geen dieet, maar de leefstijlplanner die ik heb gemaakt.

Naar een betere gezondheid….., zonder dieet,

Miranda

Miranda
 

>