Ik snap niet, waarom ik niet kan afvallen….!

Soms snap je gewoon niet waarom iets niet lukt. Je was het zo van plan….. Je bent al een paar keer begonnen, maar toch! Het is zo frustrerend, want je wilt het zóóóó graag en je weet ook dat het zoveel beter is voor je gezondheid als je eens een paar kilo lichter wordt.

Herkenbaar?

Heel herkenbaar. Ik heb er zelf ook mee te maken gehad, dieet na dieet, afvallen en weer met rente aankomen. Zo frustrerend.

Ik hoor het ook regelmatig mijn cliënten verzuchten. “Maar ik heb al van alles geprobeerd. Waarom zou het nu wel lukken?” En dan vertellen ze wat ze allemaal al geprobeerd hebben en soms zijn het echt crash diëten, waarbij je snel afvalt maar ook weer snel aankomt, maar vaak hebben ze ook wel goede dieetmethoden geprobeerd, maar lukt het ze toch niet om het vol te houden.

Vermoeiend en vermoeid.

Zo’n kruistocht langs allerlei diëten is natuurlijk vermoeiend en je wordt er moedeloos van, maar wat mij vaak opvalt in het gesprek is dat deze vrouwen stuk voor stuk vermoeid zijn. Ja, en ga er dan maar eens aan staan, dan is een dieet moeilijk vol te houden.

  • je hebt honger en dan moet je eigenlijk gezond gaan koken -> ja doei, er ligt nog een pizza in de vriezer, die pak ik wel.
  • je komt thuis van je drukke werk en je hebt trek -> maar niet in een appel, nee in een reep chocola.
  • je zit keurig met je yoghurtje aan de ontbijttafel, gaat je man pannenkoeken bakken voor de kinderen -> nou lieverd, bak er voor mij ook maar twee.

Suikerverslaafd misschien?

Het zou zo maar kunnen dat je verslaafd bent aan suiker. Als jij iedere 2-3 uur weer voor de (koel-)kast staat is het vaak zo dat je van binnenuit een signaal hebt gehad dat je trek in iets hebt. Je zit dan duidelijk in een suikerverbranding en niet in een vetverbranding. Omdat dit suiker elke keer weer moet worden aangevuld, ga je ook steeds weer iets eten. Je bloedsuikerspiegel is niet stabiel (pieken en dalen) en je komt hier ook niet zonder meer vanaf.

Zolang je een suikerverbrander bent, hou je trek in zoet en kun je niet zonder brood, aardappelen en pasta (ja hoor, dat wordt in je lichaam ook allemaal omgezet in suiker).

Ga je van suikerverbranding naar vetverbranding, dan ga je ook echt afvallen en verlies je niet, zoals bij crash diëten, alleen maar vocht. Wil je dat ook en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken, neem dan contact met mij op en in 3 maanden behaal jij het gewenste resultaat.

Tekorten misschien?

Het kan ook zijn dat je tekorten hebt aan bepaalde voedingsstoffen, zoals vitaminen en mineralen.  Je lichaam geeft je dan ook een seintje dat het iets nodig heeft en dan ga je zoeken.

  • Heb je trek in chocola? Grote kans dat je lichaam dan om magnesium verlegen zit, wat zorgt voor ontspanning, zowel in je spieren als in je hoofd, dus daar heb je zeker behoefte aan als je erg vermoeid bent.
  • Trek in snoep en/of frisdrank? Dan zou je wel eens tekort kunnen hebben aan chroom, wat de bloedsuikerspiegel stabiel en in balans houdt. Dat je door het eten van suiker juist die behoefte in stand houdt, dat is dan wel weer erg jammer.
  • Onbedwingbare trek in chips? Dat kan wel eens behoefte aan natrium zijn en dat zegt dan iets over je vochtbalans.

Het is natuurlijk geweldig dat ons lichaam dat allemaal zelf aangeeft, ons lichaam zit echt zo mooi in elkaar. Alleen weten wij niet meer in welke voeding we oorspronkelijk deze stoffen konden vinden, nu we zo gewend zijn geraakt aan gemaksvoedsel.

Ik snap wel waarom jij niet afvalt, jij nu ook?

Als je wilt weten in welke voeding je deze voedingsstoffen kunt vinden, is het een stuk makkelijker. Ik heb een programma waarbij je al deze belangrijke voedingsstoffen binnen krijgt, zodat het graaien en snaaien al snel minder wordt en je de volgende stap in het opschoonproces kunt zetten. Je leert de juiste voedselkeuzes te maken, je eetgewoonten te veranderen en je krijgt 1-op-1 ondersteuning zowel online als offline. Ik zal er voor je zijn met advies, aanmoediging en tips en ik leer je hoe je gezond kunt eten en lekker eten kunt koken voor de rest van je leven. Neem contact met mij op voor een gratis kennismakingsgesprek van een half uur.

Wil je eerst zelf nog een poging doen, dan raad ik je aan om in ieder geval een goede multi met alle belangrijke vitaminen en mineralen te gaan gebruiken. Dan krijg je alles binnen en geef je je lichaam rust en laat jouw lichaam jou ook met rust.

Als je regelmatig mijn leefstijltips, nieuwtjes en de link naar de blog wilt ontvangen, registreer je dan HIER. Je ontvangt dan geen dieet, maar de leefstijlplanner die ik voor je heb gemaakt.

Naar een betere gezondheid….., zonder dieet,

Miranda

Miranda
 

>