Altijd maar moe, moe, MOE…

Je hebt eigenlijk zoveel plannen:

  • Je wilt graag je huis opruimen -> een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd
  • Je zou wat meer willen bewegen -> je weet dat het goed voor je is
  • Je wilt eigenlijk afvallen -> eindelijk wat kilo’s kwijt.
  • Je wilt een leukere moeder zijn -> meer tijd om met je kind(eren) te spelen

Je wilt het heel graag, maar je kan het niet. Het lukt je maar niet om ook maar één van die plannen tot uitvoering te brengen. En dat maakt je moedeloos, hopeloos en boos. Je voelt je mislukt en gefrustreerd omdat je elke dag dezelfde strijd aangaat die je toch niet kan winnen. Herkenbaar?

Ik zie het zo veel om me heen. Mensen die geen energie meer hebben om ook maar iets te doen, laat staan iets waar ze blij van zouden worden en al heel lang willen. Ze zijn al blij als ze ’s morgens de kinderen naar school hebben gebracht, na het aankleden, ontbijten en klaarmaken van de lunchtrommeltjes. Of ze slepen zichzelf door de werkdag heen, verlangend naar het moment dat ze weer naar huis mogen.

Energie door voeding en zuurstof.

Nu kan vermoeidheid vele oorzaken hebben en ik ken je niet, en ik ben ook geen dokter dus ik heb nu ook niet direct voor jou dé oplossing, maar het zou zo maar eens te maken kunnen hebben met je voeding. Als jij de juiste voeding voor je lichaam gebruikt, kan jouw lichaam zijn werk doen.  Stop je rommel in je lijf, dan is het niet zo gek dat de motor vastloopt en je jezelf voortsleept door de dag.

Jouw lichaam zit ingenieus in elkaar.  De voeding die je tot je neemt wordt in je mond, maag en darmen helemaal afgebroken tot de nutriënten waar je lichaam iets mee kan of waar het niets mee kan of geen behoefde aan heeft. De nuttige voedingsstoffen komen in het bloed en worden dan naar de organen, de weefsels en de cellen vervoert. Hetzelfde geldt voor de ademhaling. Via neus, mond en keel komt de lucht in de longen, waar de gunstige gassen, zoals zuurstof, worden opgenomen en in het bloed vervoerd.

Troep

Helaas komt er ook een hoop troep ons lichaam binnen. Luchtvervuiling via de longen en allerlei additieven en bestrijdingsmiddelen via de voeding. Vaak ook nog stoffen die de darmwand beschadigen, waardoor deze ongewenste stoffen toch in ons bloed kunnen komen. Hierdoor komt het afweersysteem in actie, wat veel energie kost, en ook de lever draait overuren. De lever is namelijk de ontgiftingsfabriek van ons lichaam.  Helaas komt de lever dan niet meer toe aan andere belangrijke processen, zoals suikerstofwisseling, eiwitstofwisseling en vetstofwisseling. Hierdoor kan er minder energie worden aangemaakt en bijvoorbeeld ook geen bouwstoffen voor eiwitten en hormonen. Als de gasstofwisseling niet goed verloopt, komt er minder zuurstof in de cellen en dat heeft ook invloed op het energieniveau.

Wat kun je nu zelf doen?

Zorg er voor dat je gezonde, liefst biologische, voeding gebruikt. Eet veel verse groenten, 2-3 x per dag, zodat de helft van wat je eet uit groenten bestaat. Eet 2 stuks fruit, het liefst niet meer na 15.00 uur. Eet voldoende eiwitten en beperk de hoeveelheid koolhydraten (let op: dit is niet voor iedereen geschikt, maar voor zo’n 80-90% van de mensen wel). Drink voldoende schoon water en zorg dat je voldoende slaapt.

Dat weet ik allemaal wel.

Ik hoor het je denken: “Dat weet ik allemaal wel, maar hoe ga ik dat in hemelsnaam voor elkaar krijgen, want daar heb ik helemaal de puf niet voor!” Dat begrijp ik en daarom heb ik een programma waarmee je in 3 maanden tijd je lichaam gaat opschonen, meer energie gaat krijgen en vitaler wordt. Je ideale gewicht is hiermee te bereiken (d.w.z. afvallen of aankomen) en je hormonen komen weer in balans.

Je krijgt een programmaboekje, weekmenu’s, recepten en een boodschappenlijst en ik leer je alles over gezonde voeding. Daarnaast ondersteun ik je met coaching, live in de praktijk of online via beeldbellen, Skype of Zoom. Wil je hier meer over weten of horen of dit iets voor jou is, neem dan contact op voor een gratis kennismakingsgesprek van een half uur.

Naast mijn betaalde aanbod informeer ik je ook over gezonde voeding en deel ik gratis tips met je. Als je mijn leefstijltips, nieuwtjes en de link naar de blog wilt ontvangen, registreer je dan HIER. Je ontvangt dan geen dieet, maar de leefstijlplanner die ik voor je heb gemaakt.

Naar een betere gezondheid….., zonder dieet,

Miranda

Miranda
 

>